Beste online marketing tools 2017

Het is alweer een poosje terug dat ik een 5-tal handige tools heb besproken die je online marketing inspanningen een stuk gemakkelijker maken. Uiteraard zijn wij ondertussen weer een poosje verder. Bij deze daarom een update met de 5 beste online marketing tools 2017. Deze heb ik ontdekt en wil ik door middel van dit blog graag met jullie delen.

ToolsDe beste online marketing tools voor verrijking van je online marketing

De ene tool is gratis en daarmee beschikbaar voor een groter publiek, de andere tool is betaald, maar die is ook uiterst efficiënt. Vele betaalde tools geven je de mogelijkheid een kleine periode gratis de software of oplossing te testen voor je gaat betalen. Maar natuurlijk zoek je ook nog een paar gebruikservaringen van anderen. In deze blog laat ik de 6 beste online marketing tools zien die mij in ieder geval aangenaam verrast hebben!

1 – Google autodraw

Wanneer je bezig bent met websitedesign en je graag icoontjes wilt gebruiken dan kan je deze icoontjes aankopen via diverse stockfoto sites. Maar ik heb de Google Autodraw ontdekt die bijzonder magisch werk. Het is een A.i. Expertiment van Google die zoals het nu lijkt bijzonder mooi uitpakt voor diverse website ontwikkelaars. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website: www.autodraw.com te gaan en hier kan je met een potloodje tekenen wat je wilt en door middel van de Autodraw functie ziet jouw vreemde tekening er toch ineens een stuk professioneler uit. Het voordeel? Je hoeft geen programma te downloaden, en het is gratis! Hoe het werkt? Dit wordt ook perfect uitgelegd in onderstaand filmpje:

2 – Google Analytics en Adwords App voor op de smartphone

Ik gebruikte deze tool eigenlijk al heel lang, maar besefte mij ineens dat ik er nog nooit over geschreven heb. Volledig onterecht, omdat deze gratis app je overal en altijd snel en efficiënt inzicht geeft in je online prestaties. Daarom bij deze toch aandacht voor deze uitstekende tool. Zit je in een meeting en willen ze graag weten hoeveel bezoekers er deze week op de site zijn geweest? Dan hoef je niet meer in te loggen op je computer en dit uit te zoeken. Met een aantal swipes heb je meteen de antwoorden voor handen door middel van de Google Analytics app.

Heb je een actieve Adwords Campagne en wil je sneller op ontwikkelingen inspringen? Wil je weten hoe je verbeterde campagne draait en of je tussentijds nog aanpassingen moet doen? Dan is de Google Adwords App iets wat je zeker op je telefoon moet downloaden. Zoals je gewend bent van Google maken ze de apps zeer gebruiksvriendelijk én ze maken het gemakkelijk de statistieken van je website in te zien.

3 – Google Adwords editor

Als ik dan toch aan het praten ben over Google, dan is de Google Adwords Editor iets wat je zeker bij grote campagnes graag gebruikt. De mogelijkheid om campagnes te downloaden, te exporteren als CSV, bulkaanpassingen én het wederom uploaden gaat je veel tijd besparen. Een tool die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje van handige tools voor online marketeers.

4 – Berichten inplannen met AgoraPulse

Wanneer je online marketeer bent heb je ongetwijfeld gewerkt met Hootsuite. Ik werk zelf echter al een hele poos met AgoraPulse. Een betaalde tool met een team aan mensen die enorm snel reageert. Inplannen over meerdere platformen is enorm gemakkelijk én rapportages zijn prachtig. Het is welliswaar een betaalde tool, maar je gaat er echt enorm blij mee worden. Gemakkelijk berichten plannen over meerdere kanalen, inzicht in statistieken én als je iets wilt wat nog niet in de tool verwerkt is, kan je een verzoek indienen bij het bedrijf. De lijnen zijn kort tussen jouw bedrijf en Agorapulse waardoor je gemakkelijker maatwerk kunt laten maken. Een aanraden om te proberen als je nog niet met een online planningstool werkt.

5 – Conversieoptimalisatie testen met Optimizely of Google Optimize

Wanneer je een website of webshop hebt wil je natuurlijk je Conversies optimaliseren. De tool van Optimizely is hiervoor uiterst geschikt. Het voordeel van deze tool is dat er ook plugins voor o.a. wordpress beschikbaar zijn. Een fantastische manier om gemakkelijk en meetbaar kleine wijzigingen in je website te testen. Dit allen met als doel je conversies te optimaliseren. Nog nooit geprobeerd? Probeer deze tool dan zeker.

Ben je meer een Google fan? En wil je de data van je Google Analytics koppelen aan je a/b testen? Dan is Google Optimize écht iets voor jou. In een paar simpele kliks kan je vanuit de google optimize je website visueel veranderen, waarna deze kleine veranderingen in de a/b test meegenomen worden. Gemakkelijk en eenvoudig voor iedereen om simpel de conversies te optimaliseren!

Eigenlijk dus twee beste online marketing tools die je CRO kunnen beïnvloeden.

Welke beste online marketing tools gebruik jij?

Ik ben altijd op zoek naar tools om mijn werk gemakkelijker te maken. Heb jij een tool ontdekt waarbij ik zeker baat kan hebben? Deel hem dan zeker met mij. Ik zal deze tool testen en wellicht komt deze tool wel terug in mijn toekomstige blog over beste online marketing tools 2018 :)! Werk jij bij een bedrijf en heb je hulp nodig met de conversie optimalisatie, Google Analytics, Social media of Google Ads? Schroom niet contact met mij op te nemen.