Beste online marketing tools 2017

Het is alweer een poosje terug dat ik een 5-tal handige tools heb besproken die je online marketing inspanningen een stuk gemakkelijker maken. Uiteraard zijn wij ondertussen weer een poosje verder. Bij deze daarom een update met de 6 beste online marketing tools 2017. Deze heb ik ontdekt en wil ik door middel van dit blog graag met jullie delen.

Beste online marketing tools

De beste online marketing tools voor verrijking van je online marketing

De ene tool is gratis en daarmee beschikbaar voor een groter publiek, de andere tool is betaald, maar die is ook uiterst efficiënt. Vele betaalde tools geven je de mogelijkheid een kleine periode gratis de software of oplossing te testen voor je gaat betalen. Maar natuurlijk zoek je ook nog een paar gebruikservaringen van anderen. In deze blog laat ik de 6 beste online marketing tools zien die mij in ieder geval aangenaam verrast hebben!

1 – Google autodraw

Wanneer je bezig bent met websitedesign en je graag icoontjes wilt gebruiken dan kan je deze icoontjes aankopen via diverse stockfoto sites. Maar ik heb de Google Autodraw ontdekt die bijzonder magisch werk. Het is een A.i. Expertiment van Google die zoals het nu lijkt bijzonder mooi uitpakt voor diverse website ontwikkelaars. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website: www.autodraw.com te gaan en hier kan je met een potloodje tekenen wat je wilt en door middel van de Autodraw functie ziet jouw vreemde tekening er toch ineens een stuk professioneler uit. Het voordeel? Je hoeft geen programma te downloaden, en het is gratis! Hoe het werkt? Dit wordt ook perfect uitgelegd in onderstaand filmpje:

2 – Google Analytics en Adwords App voor op de smartphone

Ik gebruikte deze tool eigenlijk al heel lang, maar besefte mij ineens dat ik er nog nooit over geschreven heb. Volledig onterecht, omdat deze gratis app je overal en altijd snel en efficiënt inzicht geeft in je online prestaties. Daarom bij deze toch aandacht voor deze uitstekende tool. Zit je in een meeting en willen ze graag weten hoeveel bezoekers er deze week op de site zijn geweest? Dan hoef je niet meer in te loggen op je computer en dit uit te zoeken. Met een aantal swipes heb je meteen de antwoorden voor handen door middel van de Google Analytics app.

Heb je een actieve Adwords Campagne en wil je sneller op ontwikkelingen inspringen? Wil je weten hoe je verbeterde campagne draait en of je tussentijds nog aanpassingen moet doen? Dan is de Google Adwords App iets wat je zeker op je telefoon moet downloaden. Zoals je gewend bent van Google maken ze de apps zeer gebruiksvriendelijk én ze maken het gemakkelijk de statistieken van je website in te zien.

3 – Google Adwords editor

Als ik dan toch aan het praten ben over Google, dan is de Google Adwords Editor iets wat je zeker bij grote campagnes graag gebruikt. De mogelijkheid om campagnes te downloaden, te exporteren als CSV, bulkaanpassingen én het wederom uploaden gaat je veel tijd besparen. Een tool die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje van handige tools voor online marketeers.

4 – Berichten inplannen met iMonitoring

Wanneer je online marketeer bent heb je ongetwijfeld gewerkt met Hootsuite. Eén van mijn opdrachtgevers werkt met de Nederlandse tegenhanger van dit systeem iMonitoring. Het is welliswaar een betaalde tool, maar je gaat er echt enorm blij mee worden. Gemakkelijk berichten plannen over meerdere kanalen, inzicht in statistieken én als je iets wilt wat nog niet in de tool verwerkt is, kan je een verzoek indienen bij het bedrijf. De lijnen zijn kort tussen jouw bedrijf en iMonitoring waardoor je gemakkelijker maatwerk kunt laten maken. Een aanraden om te proberen als je nog niet met een online planningstool werkt.

5 – Conversieoptimalisatie testen met Optimizely of Google Optimize

Wanneer je een website of webshop hebt wil je natuurlijk je Conversies optimaliseren. De tool van Optimizely is hiervoor uiterst geschikt. Het voordeel van deze tool is dat er ook plugins voor o.a. wordpress beschikbaar zijn. Een fantastische manier om gemakkelijk en meetbaar kleine wijzigingen in je website te testen. Dit allen met als doel je conversies te optimaliseren. Nog nooit geprobeerd? Probeer deze tool dan zeker.

Ben je meer een Google fan? En wil je de data van je Google Analytics koppelen aan je a/b testen? Dan is Google Optimize écht iets voor jou. In een paar simpele kliks kan je vanuit de google optimize je website visueel veranderen, waarna deze kleine veranderingen in de a/b test meegenomen worden. Gemakkelijk en eenvoudig voor iedereen om simpel de conversies te optimaliseren!

Eigenlijk dus twee beste online marketing tools die je CRO kunnen beïnvloeden.

6 –  Misschien geen tool, maar wel een mooi CMS Umbraco

Oké, Umbraco is misschien geen tool, maar een ontzettend mooi CMS die aan de achterkant meer gebruikersvriendelijk is dan WordPress. Kan dat? Ja dat kan! Voor mijn eigen nieuwe project de Leukste activiteiten heb ik bewust gekozen voor Umbraco als (open source) CMS systeem. Het is fijn om een CMS te hebben die gemakkelijk beheert kan worden, maar nóg belangrijker, die niet van plugins aan elkaar hangt.

Ik heb meerdere websites op wordpress in beheer gehad die 100 verschillende plugins geactiveerd hadden. Echter werden sommige plugins niet geupdate en anderen weer wel… en wat gebeurt er dan op den duur? Juist je website valt om. Binnen umbraco zijn er uiteraard Packages die kant en klare oplossingen bieden voor jouw vraagstukken. Maar doordat dit CMS is ontwikkeld vanuit de visie van een website en webshop én niet vanuit een blog, krijg ik toch het gevoel dat deze website die draait op Umbraco stabiel, snel én efficiënt in beheer is.

Heb jij mijn project van de leukste activiteiten nog niet bekeken? Neem dan zeker een kijkje. Het doel van deze website is dat je als ouder gemakkelijk betaalde of juist gratis activiteiten in je omgeving kunt vinden. Belangrijkste voorwaarde bij deze website is de gebruikersvriendelijkheid en gemakkelijk kunnen zoeken. Heb jij een tip voor een leukste activiteit die er nog niet op staat? Stuur gerust je tip in en ik zet het (snel en eenvoudig) op de website!

Meer informatie over Umbraco:

Welke beste online marketing tools gebruik jij?

Ik ben altijd op zoek naar tools om mijn werk gemakkelijker te maken. Heb jij een tool ontdekt waarbij ik zeker baat kan hebben? Deel hem dan zeker met mij. Ik zal deze tool testen en wellicht komt deze tool wel terug in mijn toekomstige blog over beste online marketing tools 2018 :)! Werk jij bij een bedrijf en heb je hulp nodig met de conversie optimalisatie, Google Analytics, Social media of Google Adwords? Schroom niet contact met mij op te nemen. Ik kom graag gratis en vrijblijvend langs om te kijken of ik kan helpen jouw vraagstuk op te lossen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Waarvoor gebruik ik uw informatie

*

Ik geef toestemming

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.