SEO tool update 2021

Het is weer even terug dat ik de Online marketing Tools voor bedrijven heb besproken en het is ook even terug dat je van mij gehoord hebt via een blog. Als ondernemer zijn de laatste maanden erg uitdagend om naast het gewone werk nog blogs te schrijven. Toch wil ik middels deze blog jou als ondernemer in deze tijd weer wat tips geven welke SEO tools je kunt inzetten voor een beter online resultaat. Heb jij het door alle maatregelen dus even rustig? Dan is het misschien nu juist een mooi moment om met je SEO aan de slag te gaan… Lees je mee?

SEO Tool
Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

SEO Tool 1 – Search Console (gratis tool)

Voor je aan de slag gaat met je SEO optimalisaties is het verstandig om te achterhalen waar je staat. En hoewel dit geen nieuwe SEO tool is, mag deze toch niet ontbreken. Met de Google Search Console krijg je inzicht in welke pagina’s vertoningen krijgen, welke gemiddelde positie ze staan en met welke zoekwoorden deze vindbaar zijn en klikken ontvangen. Belangrijk om te beseffen is dat je natuurlijk verkeer naar je website wilt krijgen. Is hierbij een nummer 1 positie voor een zoekwoord noodzakelijk? Of volstaat het om op de 3e of 4e positie te staan? Het is en blijft een afweging van tijd en de winst die je eruit kunt halen. Belangrijk om hier dus eerst in te duiken om vervolgens een plan de campagne te maken waarop je wilt optimaliseren.

SEO Tool 2 – SE Ranking (betaalde tool)

Vanuit mijn eigen bedrijf ondersteun ik bedrijven met advies voor SEO. Veel kleine ondernemers gaan vervolgens aan de hand van een concreet stappenplan zelf aan de slag met hun SEO. Hierdoor blijft het voor hen betaalbaar. Wat ik hierbij standaard voor mijn vaste klanten doe is het ontsluiten van de betaalde tool van SE-ranking. Als klant krijg jij je eigen inlog in het systeem zodat je zelf ook kunt volgen, analyseren en verbeteren. Wat je met deze tool kunt?

  1. Voor jou belangrijke zoekwoorden eenvoudig tracken op positie door de tijd heen.
  2. Vergelijken met voor jou belangrijke concurrenten
  3. Eenvoudig achterhalen op welke zoekwoorden je concurrentie adverteert
  4. Website audits met technische verbeterpunten voor je website achterhalen.
  5. En nog veel meer 🙂

SEO Tool 3 – Keyword onderzoek via siteraket.nl

Ik maak veel gebruik van de zoekwoord tools in SE ranking, Google (Trends & Ads), Ahrefs. Maar ik kom ook veel ondernemers tegen die graag een gratis zoekwoordonderzoek willen draaien. Dit kan als je een Google Ads account hebt via de Google Ads omgeving en ook binnen Google Trends kan jij een gratis onderzoek doen. Helaas zijn SEranking en Ahrefs betaalde tools die niet alle ondernemers willen en kunnen betalen. Voor de ondernemers die toch inzicht willen hebben in wat er mogelijk is heb ik nu iets nieuws ontdekt namelijk de website van siteraket.nl en hun keyword onderzoek tool. Een aanrader om te bekijken en te testen als jij aan de slag wilt gaan met je zoekmachine optimalisatie.

Op de website van siteraket.nl staan overigens meer tools die handig zijn in gebruik. Denk aan een backlink analyse, snelheidstesten en meer. Aanrader om te bekijken en te gebruiker. Zeker als je de eerste stappen wilt zetten op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Start met je SEO reis en maak mooie meters

In tijden dat we toch niet fysiek op reis kunnen, misschien voor jou als ondernemer een mooi moment je SEO reis te starten. Zeker als je nog nooit iets hiermee gedaan hebt is nu het moment je erin te verdiepen en je eerste meters te maken. Ik kan mij voorstellen dat je eerst wel wilt spelen voor je een specialist inhuurt. Hopelijk kan je met mijn tips uit deze blog weer wat ontdekken aan mogelijkheden. Mocht je op het punt zijn dat je meer specialistische kennis nodig hebt? Dan mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Samen bereiken we meer

Als ondernemer geloof ik in transparantie en kennisdeling. Jij als kleine ondernemer zit namelijk niet altijd te wachten op dure maandelijkse SEO optimalisatie, maar wilt wellicht graag zelf aan de slag met een paar praktische tips & adviezen. Ik voorzie je graag van deze adviezen en tips. Samen met jou werken aan het verbeteren van je online zichtbaarheid. Uiteindelijk is het deze samenwerking waarin we elkaar expertise gebruiken die leidt tot grotere successen. Ik wens je alvast een fijne SEO-reis en als je een SEO reisleider zoekt… dan weet je me te vinden nu 🙂