Waar komt de naam RUMR marketing vandaan?

Ik hoor je denken, ja ja goede oren hè ? “RUMR Marketing? Wat is dat?”RUMR Marketing Zwolle

Dit is een naam die ik een keer verzonnen heb. Maar waarom RUMR? Ik hoorde het liedje “Rumour has it” van Adele op de radio en begon verder na te denken over wat marketing en PR is zonder rumoer. Eigenlijk is dat alles wat je wilt creëren. Je wilt als merk, bedrijf of product opvallen en je wilt dat er over je gepraat wordt (het liefst positief natuurlijk).

DE DEFINITIE VAN RUMOER

Pak een willekeurig woordenboek erbij en zoek eens naar het het woord rumoer. Toch opvallend dat er dan bijstaat: onrust en lawaai. Maar is rumoer echt alleen maar onrust en is het alleen maar lawaai? Of kan je ook positief kijken naar rumoer. Als je met Rumoer een gevecht bedoelt dat op straat is, ja dan geef ik je gelijk dat het negatief is. Maar wat denk je over de tweede definitie ‘Lawaai’.

MENSEN KIJKEN VERSUS HOREN WAT ZE TE ZEGGEN HEBBEN

Als je wel eens een terrasje pakt of naar een grote consumentenbeurs gaat, hoor je mensen vaak zeggen: “ik vind het zo leuk om mensen te kijken”. Natuurlijk is dat leuk, ik kan dat alleen maar beamen. Ieder individu kleedt zich anders, loopt anders en gedraagt zich anders. Niets is zo leuk als lichaamstaal, maar daarover in een later blog wat meer.

Echter hoor je nooit iemand zeggen: “ik vind het zo leuk om te horen wat de mensen te zeggen hebben”. Wel raar want juist hetgeen de mensen zeggen kan je inspireren of motiveren. Natuurlijk kan je ook geïnspireerd raken door naar mensen te kijken, maar vaak zijn het de woorden van mensen die je raken.

LAWAAI OF VEEL INFORMATIE?

Als iedereen door elkaar praat en je luistert naar het grote geheel, kan het inderdaad als lawaai klinken, daarom denk ik ook wel dat veel mensen rumoer als negatief ervaren. Maar het grote geheel van geluiden ontstaat omdat mensen met elkaar communiceren, ze hebben iets te vertellen. Helaas is niets zo vluchtig als het gesproken woord. Je kan het niet terug lezen of kijken. Waarom luisteren we niet wat vaker naar elkaar? Je hoeft de persoon soms niet eens te kennen.

RUMR MARKETING ZET JE GRAAG AAN HET DENKEN

En nee nu niet denken dat ik mensen afluister, maar als ik wel eens met bijvoorbeeld mijn smartphone bezig ben, hoor ik leuke weetjes of interessante gesprekken die mij weer aan het denken kunnen zetten over mijzelf, mijn omgeving of gewoon over welk willekeurig onderwerp dan ook. Ik kan mij niet voorstellen dat jij nog nooit een gesprek gehoord hebt tussen 2 wildvreemde mensen die je misschien toch niet even aan het denken heeft gezet.

Dus laat ik maar een rustig begin maken aan het positief laden van het begrip rumoer door middel van mijn blog want Adele zong er tenslotte al over: “RUMR has it!”

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met mij op!