Een eind aan de Review extensie van Google Ads

Reviews van bedrijven in de vorm van een review extensie onder een Ads Campagne. Het feit is dat reviews en ervaringen van anderen een belangrijk onderdeel zijn voor consumenten of ze wel of niet het product bij jouw bedrijf willen kopen. Wanneer je namelijk online een product wilt gaan aanschaffen, wil je weten hoe andere klanten deze dienst of dit product hebben ervaren. Daarom was de review extensie binnen Google Ads een logische extensie om extra geloofwaardigheid mee te geven. Toch heeft Google ervoor gekozen om halverwege februari deze extensie uit te faseren. In deze blog meer over deze update van Google en een aantal andere veranderingen waar je als bedrijf of online marketeer rekening mee moet houden

Ads

Review extensie kwam niet van de grond

Vanaf 2013 was het mogelijk om een review extensie toe te voegen aan je Ads Advertentie. Echter was het lastig om deze geaccordeerd te krijgen door Google en daardoor werd het ook niet heel veel gebruikt. Het idee van de review extensies was dat je quotes over je service kon displayen bij je advertentie. Maar toch leek het niet veel gebruikt waardoor Google heeft besloten deze extensie mogelijkheid uit te faseren. Maakte je wel gebruik van deze extensie dan zal deze mogelijk in de loop van februari verdwijnen. Goed om even naar te kijken als je een Ads campagne hebt draaien.

De consumenten meer op de bestuurdersstoel

Remarketing is ook niet meer wat het geweest is. Google heeft namelijk eind Januari aangegeven dat ze de consumenten meer op de bestuurdersstoel laten zitten. Zeker met de aankomende GDPR een belangrijke ontwikkeling waarin de consument zelf toestemming geeft voor Remarketing of niet. Wist je bijvoorbeeld dat je als gebruiker een mogelijkheid hebt om via Google Advertentie instellingen, te bepalen wat je wel en wat je niet wilt zien? Hier kan je aangeven of je advertenties gepersonaliseerd wilt hebben, onderwerpen die je interessant of juist niet interessant vindt. Gedurende de komende maanden wordt hieronder de reminder ads aan toegevoegd. Hier zie je de bedrijven die jou actief Retargeten. Hier kan je zelfs aangeven of je dit wilt blokkeren of niet. Meer macht bij de gebruiker, en meer noodzaak om de Frequency Gap goed in te vullen én natuurlijk relevante Remarketing advertenties in te richten.

Advertenties wegklikken met een kruisje

Het is al geruime tijd mogelijk om een advertentie weg te klikken / te muten. Google biedt bij veel advertenties namelijk een mogelijkheid voor een kruisje. Wanneer je hierop klikt vraagt Google feedback hierover die ze weer gebruiken voor het optimaliseren van de ervaring van jou als gebruiker. Wederom de schone taak als online marketeer om passende, mooie en vooral relevante advertenties te maken die niet storend werken voor de gebruikers van diverse sites.

Beste deals onder de aandacht middels de promotie-extensies

Heb jij een bedrijf waarin je vaker acties en promoties doet? En wil je deze promoties mee laten draaien in reeds succesvolle campagnes die je hebt draaien? Dan zal de Promotie Extensie die in november 2017 is toegevoegd je erg blij maken. Met deze Promotie-Extensie kan je gedurende een korte periode een actie bekend maken en zelfs een kortingscode ingeven die beperkt geldig is op jouw site. In november hebben diverse grote bedrijven hier al gebruik van gemaakt tijdens de Black Friday. Heb jij hier nog geen kennis mee gemaakt? Dan is het zeker relevant om dit te ontdekken de volgende keer dat je een promotie uitrolt!

Hoe start je een goede Ads campagne en haal je optimaal rendement?

Hierboven heb ik een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van Google Ads voor je op een rij gezet. Heb jij momenteel een Adwords campagne draaien en heb je hulp nodig in de optimalisatie hiervan? Of wil je een Ads campagne beginnen maar weet je niet waar je moet starten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op. Ik bespreek graag jouw bedrijfs- en marketingdoelen met je om vervolgens jouw Ads campagne te optimaliseren. Aan de hand van ons contact zal ik een advies uitwerken en kijken wij samen hoe wij meer rendement uit jouw online campagne gaan halen! Bedankt voor het lezen van deze blog en hopelijk zie ik je snel weer terug op mijn blogpagina!