RUMR Marketing – Uw content marketing specialist

Wanneer u een online vraagstuk heeft, begint het vaak met het opzetten van een content strategie. De definitie van content marketing: “Maken, aanbieden en verspreiden van content die aansluit op een vooraf geïdentificeerde behoefte om zo nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te versterken.”

Content marketing beperkt zich ook niet tot de online marketing vraagstukken. Ook in de traditionele marketing is het belangrijk om een content strategie te hanteren. In deze content marketing strategie wordt de basis vastgelegd voor de conversaties met de doelgroepen. Bij het opzetten van de content marketing strategie wordt ook vastgelegd welke kanalen interessant zijn voor de doelgroepen.

Content marketing strategie is dynamisch

content marketingEen content strategie is niet statisch, maar dynamisch. Bij het opzetten van deze strategie bepaalt u welke kanalen interessant zijn voor uw doelgroep. Maar zoals u weet, is niets zo veranderlijk als de wereld om u heen. Doelgroepen veranderen en interesses veranderen. Maar dat niet alleen, ook social media kanalen komen erbij en verdwijnen weer. Dat maakt uw content strategie een dynamisch proces die aanpassingen vergt gedurende de tijd.

Beïnvloed de consument

Goede content die op natuurlijke manier bij de consumenten komt, kan het aankoopproces beïnvloeden. Onderzoeken wijzen uit dat consumenten minder ontvankelijk zijn voor reclame, maar meer beïnvloedbaar zijn door hun directe omgeving en ervaringen van anderen. De juiste opzet en uitvoering van content marketing kan u hierbij ondersteunen. Omdat consumenten zelf actief op zoek gaan naar informatie, kan u door een goede content strategie uw verhaal vertellen aan de doelgroep. De consumenten kijken bij goede content niet zo zeer naar de bron, maar bepalen relevantie op basis van inhoud.

Ontdek wat RUMR Marketing voor u kan betekenen!

Bianca van Felius

Ik ben Bianca van Felius en ik help u graag om uw (Online) Marketing doelstellingen op te stellen en/of ze te bereiken. Bent u nieuwsgierig wat ik voor u kan betekenen en wilt u vrijblijvend kennis maken? Neem gerust contact op!